Oproep aan verenigingen en aan bedrijven

Denkt u als organisatie ook wel eens: Hoe kom ik aan (nieuw) meubilair? Waar kan ik mijn materialen opslaan? Kan ik mijn vrijwilligers ergens een EHBO-cursus geven? Of heeft u als bedrijf oude computers of bruikbare meubels, die u kwijt wilt? Mogen verenigingen eenmalig bij u aankloppen als ze advies willen over bouwzaken of financiën? Voor deze en vergelijkbare zaken is de rubriek "Spullen, Kennis en Faciliteiten" bedoeld.

In de rubriek "Spullen, kennis en faciliteiten" bieden we de mogelijkheid aan organisaties, verenigingen, maar ook aan bedrijven of aan particulieren om hun vraag en aanbod te plaatsen van zaken die men zoekt, wil delen of waar men van af wil. Doel van de rubriek is om buiten de menskracht van vrijwilligerswerk, ook vraag en aanbod bij elkaar te brengen van -zoals de naam al aangeeft- spullen, materialen, informatie, kennis, hulpmiddelen en faciliteiten. Nadrukkelijk niet met een commercieel oogpunt, maar om elkaar liefst met gesloten beurzen te helpen en/of in de gelegenheid te stellen tegen geringe kosten zaken te realiseren. Het is geen Marktplaats, maar meer een ruilplek.

  • Wilt u spullen een tweede leven geven en is de club in de buurt er wellicht blij mee?
  • Heeft u materialen die u eenmalig of slechts af en toe gebruikt, maar waar anderen ook hun voordeel mee zouden kunnen doen?
  • Wilt u uw kennis van bepaalde onderwerpen delen, zodat vrijwilligers hun deskundigheid kunnen vergroten?

De voorbeelden zijn eindeloos: plaats uw oproep, stel uw vraag, geef aan wat u kwijt wilt en vindt op die manier een goede match. Voor meer informatie zie hier.