Informatieve avond voor sportverenigingen over nieuwe subsidieregeling geslaagd!

Op maandagavond 19 november jl. was de zaal in ’t Patronaat in St. Joost goed gevuld met een verscheidenheid aan sportverenigingen uit de gemeente Echt-Susteren, Roerdalen en Maasgouw. Er waren 29 verenigingen aanwezig, vertegenwoordigd door zo’n 50 personen.

Tijdens de informatieavond zijn een tweetal presentaties gegeven. Allereerst heeft de lokale Coöperatie Echt-Susteren Energie een korte uiteenzetting gegeven over hun doelstellingen en aanpak. Informatie over de Coöperatie Echt-Susteren Energie kunt u vinden op hun website: www.echtsusterenenergie.nl.

De avond stond verder in het teken van de nieuwe landelijke subsidieregeling voor amateursportorganisaties die ingaat per 1 januari 2019. De regeling biedt mogelijkheden om, onder bepaalde condities, subsidie te krijgen voor de bouw en onderhoud van een sportaccommodatie en voor de aanschaf van sport- en spelmaterialen. Voor energiebesparende maatregelen en toegankelijkheid van de accommodatie kan eveneens een subsidiebedrag gevraagd worden. Een deskundige heeft de aanwezigen uitgebreid geïnformeerd met concrete informatie en voorbeelden.

Als u de informatie van deze avond graag digitaal wilt ontvangen kunt u een bericht sturen naar info@vrijwilligersechtsusteren.nl. Heeft u daarna nog aanvullende vragen, neem dan gerust contact op met Menswel, Steunpunt Vrijwilligers, 0475-484848.