Informatieavond 'In veilige handen' op maandag 1 april

Op maandagavond 1 april houden we een informatieavond over het thema 'In veilige handen'. Suksueel, grensoverschrijdend gedrag en misbruik van kinderen en jongeren komt overal voor, ook in vrijwilligersorganisaties en verenigingen. Je leest er regelmatig over in de media. Om dit te kunnen voorkomen en adequaat aan te pakken is het nodig dat verenigingen hierover nadenken en preventieve maatregelen nemen.

Voor organisaties kan het een klus zijn waar ze erg tegenop zien. Naast de extra werkzaamheden die het vraagt is het een onderwerp waar veel organisaties zich liever niet mee willen associëren. 'Bij ons komt het niet voor' is een veel gehoord argument om niets te doen. Maar uit ervaringen in den lande blijkt keer op keer dat er wel risico's zijn en dat niet altijd voldoende preventieve maatregelen werden genomen. Vaak is de bereidheid om ermee aan de slag te gaan er wel bij verantwoordelijke besturen, maar vinden organisaties het moeilijk om er mee te starten.

De avond wordt georganiseerd door Steunpunt Vrijwilligers Echt-Susteren samen met Menswel BIND en u krijgt praktische informatie (ook over VOG, pesten) en een handleiding over hoe een veilige situatie in uw vereniging te creëren. In de loop van februari heeft u een uitnodiging ontvangen om de informatieavond bij te wonen.

Aanmelden kan nog steeds via info@vrijwilligersechtsusteren.nl of telefonisch via Menswel (0475-484848, Yvonne of Dina)